Efectele cimpurilor electromagnetice asupra sanatatii

Tehnologia se schimba intr-un ritm ametitor. Sintem expusi la forte si energii care nu existau cu decenii in urma. Omul se confrunta cu noi probleme de sanatate cum ar fi hipersensibilitatea electromagnetica sau sensibilitatea electrica. Expunerea la cimpurile electromagnetice (EMF), produse de aparatele electrice, dispozitivele electronice sau cablurile electrice, poate sa ne afecteze sanatatea in timp. In plus, ne pot afecta si undele de radiofrecventa produse de comunicatiile mobile. Cimpurile electrice, cimpurile magnetice si radiatiile de radio frecventa sint invizibile dar exista peste tot. Putem insa evita sa ne expunem indelungat unora dintre aceste radiatii. Si este necesar sa o facem, deoarece nu se stie foarte exact cum ne pot periclita sanatatea. Din fericire, exista aparate de masura cu care putem identifica sursa acestor radiatii si puterea lor.

Simptome ale hipersensibilitatii electromagnetice sau ale sensibilitatii electrice:

Neurologice: dureri de cap, ameteli, greata, dificultati de concentrare, pierderi de memorie, iritabilitate, depresie, anxietate, insomnie, oboseala, slabiciune, tremor, spasme musculare, amorteli, furnicaturi, dureri de picioare, febra. Reactiile mai severe pot include convulsii, paralizie, accidente vasculare cerebrale, psihoze.

Cardiace: palpitatii, aritmii, dureri sau presiune in piept, hiper sau hipotensiune arteriala, inima bate mai incet sau mai repede, senzatia de lipsa de aer.

Respiratorii: sinuzite, bronsite, pneumonii, astm bronsic.

Dermatologice: eruptii cutanate, prurit, arsuri, inrosirea fetei.

Oftalmologice: senzatii de durere sau arsura in ochi, presiune in ochi sau in spatele ochilor, slabirea vederii, cataracta.

Altele: probleme digestive, dureri abdominale, hipertiroidie, dureri testiculare sau ovariene, uscaciune a buzelor, limbii gurii sau ochilor, deshidratare, singerari nazale, hemoragii interne, alterarea metabolizarii zaharului, afectarea imunitatii, caderea parului, dureri de dinti, zgomote in urechi.

Efecte pe termen lung: cancer la adulti, leucemie la copii, cancer de sin, deteriorari ale ADN-ului, nervilor si creierului, Parkinson, Alzheimer, scaderea melatoninei, avorturi spontane.

Adauga un comentariu

Trebuie sa te autentifici pentru a adauga un comentariu.