America - tara subdezvoltata pina in 2012 ?

In aceasta sectiune mi-am propus sa scriu despre sfirsitul lumii care, spun unii, s-ar intimpla in 2012, mai exact in 21 decembrie. Termenul de “lume” poate fi luat si in sens mai metaforic, cred eu. De aceea, m-am decis sa includ in aceasta sectiune si urmatorul articol, care vorbeste despre un posibil sfirsit de lume, lumea americana glorioasa.

Gerald Celente este conducatorul Institutului de Cercetare a Tendintelor din Statele Unite si , totodata, este omul care a prezis in 1987 prabusirea pietei de valori si destramarea Uniunii Sovietice. Dupa confirmarea acestor previziuni, estimarile sale in privinta viitorului sint luate serios in considerare.

In prezent, Celente prevede o revolutie in America, marcata de o criza alimentara, de un nivel al somajului foarte crescut si de revolte ale cetatenilor impotriva taxelor pe care nu le vor mai putea suporta. In anul 2012, americanii vor fi mai preocupati de ce mincare pot pune pe masa decit de ce cadouri sa cumpere de Craciun. In cel mult patru ani, America va ajunge cea dintii tara “subdezvoltata”.

“Vom asista la sfirsitul vinzarilor cu amanuntul al produselor specifice Craciunului, vom asista la o schimbare fundamentala, punerea unui aliment pe masa va deveni mult mai importanta decit punerea unui cadou sub bradul de Craciun”, spune Celente, adaugind ca situatia va fi mai grava decit marea recesiune din anii 30 ai secolului trecut.

“America este pe cale sa intre intr-o tranzitie careia nimeni nu este pregatit sa-i faca fata”, mai spune Celente, observind faptul ca americanii au refuzat sa creada si proportiile crizei financiare si economice care este acum in desfasurare.

Celente, care a prezis cu exactitate criza financiara asiatica din 1997, colapsul creditelor ipotecare si devalorizarea masiva a dolarului american, declara anul trecut, in noiembrie, agentiei UPI, ca anul urmator va ramine marcat in istorie pentru “Panica din 2008″, adaugind ca in acest an “gigantii se vor rostogoli catre moarte”, ceea ce s-a si intimplat cu colapsul companiilor Lehman Brothers, Bear Stearns si altele. El a mai spus ca dolarul se va devaloriza cu pina la 90%.

Intr-un recent interviu, Celente declara: “Va fi o revolutie in aceasta tara”, lasind sa se inteleaga faptul ca Wall Street-ul va avea un rol in declansarea evenimentelor care vor urma.

In primul rind, va fi vorba de taxe. Oamenii nu-si vor mai putea permite sa plateasca taxe mai mari pentru scoala, proprietati sau alte lucruri. Astfel, vor apare proteste in aceasta privinta.

Apoi, va apare problema caselor. Multi oameni vor ramine fara acoperis deasupra capului si vor ajunge sa traiasca in asezari formate din corturi. Va fi o situatie fara precedent.

Vor exista zone intinse cu proprietati imobiliare vacante iar unele case vor fi ocupate si locuite ilegal. Lucrurile vor fi socante pentru unii americani, drept urmare criminalitatea va creste iar unii oameni vor ajunge sa consume in exces medicamente antidepresive care le vor ravasi mintile.

Bineinteles, multi americani au comentat ironic previziunile lui Celente insa multe institutii de presa il apreciaza din punct de vedere profesional pe directorul si fondatorul Institutului de Cercetare a Tendintelor. Ar fi poate suficient sa spunem ca CNN-ul il consulta pe Celente atunci cind vrea sa afle care este topul tendintelor si ca “New York Post” a afirmat ca Nostradamus ar fi avut un rival puternic daca ar fi trait in zilele noastre.

Am vazut anul acesta ca daca America raceste toata lumea face febra. Ce se va intimpla cu lumea daca scenariul lui Celente se va adeveri iar America va deveni o tara subdezvoltata?

Adauga un comentariu

Trebuie sa te autentifici pentru a adauga un comentariu.