Fenomen straniu - Oameni invizibili

Multi dintre noi s-au gandit, probabil, vreodata, ca ar fi nemaipomenit sa devina invizibili pentru scurte perioade de timp. Adica sa posede aceasta calitate in mod controlat, sa devina invizibili oricind isi doresc. Se pare ca unii oameni beneficiaza de aceasta proprietate, pe care, insa, nu o pot controla.

Hipnoterapeuta Donna Higbee a descoperit ca un numar semnificativ de americani au experimentat, spontan, pierderea vizibilitatii propriei persoane. Ei au constatat ca oamenii din jur nu le mai observa prezenta si, mai mult decit atit, chiar se izbesc de corpul lor si nici macar atunci nu sint vazuti. Din fericire, fenomenul acesta este reversiv, adica, nu tine prea mult!

Donna Higbee a adunat marturii de la persoane care s-au confruntat cu aceasta ciudatenie. O femeie din Tucson, Arizona, i-a scris ca intr-o zi a trecut neobservata prin mai multe magazine, restaurante si alte locuri publice. Lumea nu o lua in seama, nu interactiona cu ea, pentru ca, pur si simplu, parea ca nu o vad si nu o aud. Ea marturisea ca e destul de inalta pentru o femeie, ca arata destul de bine, ca avea parul vopsit in rosu, in plus, mai era imbracata si intr-o rochie violet in acea zi. Cine nu ar fi remarcat o astfel de persoana.

O alta femeie din Ventura, California, i-a povestit cum intr-o zi se afla acasa pe o sofa iar sotul sau nu o vedea. Invizibilitatea femeii a durat cam zece minute. Cind a devenit, brusc, din nou vizibila sotul a certat-o, intrebind-o de ce s-a ascuns de el. Degeaba a incercat ea sa-i explice ca a fost tot timpul pe sofa, ca nu a crezut-o.

Jannise din Minneapolis i-a marturisit o intimplare din adolescenta. Un grup de prieteni s-a gindit sa vada daca pot fura ceva dintr-un magazin, fara sa fie observati. Teribilisme de adolescenti! Asa ca grupul, din care facea parte si povestitoarea, a intrat in magazin, a incercat sa fure anumite produse, insa, vinzatorul nu s-a lasat pacalit. I-a descoperit pe toti si a anuntat Politia.

Jannise a ajuns cu intregul grup la Politie. Fiecare prieten de-al ei a fost audiat, ea insa, nu! S-a mirat ca nimeni nu a luat-o in seama, desi se afla aproape de ceilalti. Vazind ca e ignorata de toata lumea Jannise a iesit din sectia de Politie, fara nici o problema! Cind s-a reintilnit cu prietenii, acestia i-au spus ca nu au mai vazut-o din momentul in care politistii au ajuns la magazin.

Un american din California a relatat ca dupa ce a luat masa la un restaurant, a vrut sa-si ia haina pusa pe spatarul scaunului, dar nu a mai gasit-o. S-a dus sa reclame “furtul” la conducerea localului. Lucrurile s-au lamurit repede. Unul din chelneri a povestit ca a observat o haina pe un scaun la o masa la care nu se afla nimeni, asa ca a luat-o sa o puna la pastrare, cu gindul ca persoana care a uitat-o se va intoarce dupa ea. Clientul nu plecase, insa, o clipa de la masa! Californianul a precizat ca aceasta nu a fost prima intimplare cind a devenit de nevazut.

Hipnoterapeuta Donna Higbee a primit marturii si din alte parti ale lumii. Peter, un englez din Gloucestershire, i-a povestit ca se afla la o petrecere privata, cu mai multi prieteni. La un moment dat, s-a dus la baie. O alta invitata il urma, avind si ea nevoie la toaleta. El a vrut sa ii acorde prioritate, ea a insistat sa intre el primul si a ramas in asteptare la usa. Dupa ce si-a rezolvat problema, Peter a iesit din baie si a inchis usa dupa el.

Cind s-a intors in living a descoperit ca prietenii lui il barfeau. Pentru ca nici unul nu se uita la el, de parca nu l-ar fi vazut, a crezut ca e vorba de un joc. S-a asezat linga prietena lui, careia i-a cerut o tigara. Ea nu l-a luat in seama, ca si cum nu l-ar fi vazut sau auzit. Peter s-a enervat si s-a intors la baie, cu gindul sa ii ceara o tigara femeii care urma sa iasa din toaleta.

Spre surprinderea lui, aceasta astepta incontinuare la usa baii. Si ea a fost foarte surprinsa sa-l vada venind dinspre living. Cind s-a intors in rindul celorlalti, Peter a fost vazut de aceasta data. Toti prietenii au jurat ca nu l-au vazut nici o clipa mai inainte. Evident, si femeia de la baie s-a jurat ca nu l-a observat iesind din toaleta.

Fenomenul invizibilitatii oamenilor nu pare sa fie nou. In Upanishade este scris ca yoghinii perseverenti pot ajunge, prin meditatie si concentrare, sa dobindeasca o serie de puteri supranaturale. Una dintre aceasta este invizibilitatea. Prin mai toate colturile lumii se povesteste ca magicienii, vrajitorii sau samanii pot capata o asemenea abilitate. Rosacrucienii vorbesc de anumite tehnici prin care poti deveni invizibil. Explicatiile lor tin mai mult de stiinta si mai putin de ocultism.

Dar ce se intimpla in cazul invizibilitatii spontane si necontrolate?

Donna Higbee a incercat, printre altele, sa faca o corelatie intre acest fenomen si cel al rapiriilor facute de extraterestrii. O parte din pacientii hipnoterapeutei care, se pare, au trait experiente in care au fost implicati extraterestrii au avut de a face si cu invizibilitatea spontana. Dar nu numai acestia, ci si persoanele care au marturisit ca au avut experiente cu fantome, ingeri sau entitati interdimensionale spun ca au trait invizibilitati involuntare.

Invizibilitatea este in atentia oamenilor de stiinta. Teoria spune ca lumina poate fi reflectata sau absorbita la nivel subatomic, astfel incit un obiect sa nu fie observat de ochiul uman. Armatele mai multor state urmaresc sau sprijina cu interes cercetari care au ca obiectiv crearea de haine sau pelerine ce pot sa induca invizibilitatea oamenilor care le poarta. Exista, deocamdata, citeva reusite promitatoare. Pina la invizibilitatea totala mai e destul drum de parcurs!

Poate ca stiinta va reusi sa explice si invizibilitatea spontana si involuntara a oamenilor. Ceea ce am relatat in acest articol este tratat cu seriozitate de institutii respectabile. Si Discovery a abordat cercetarile Donnei Higbee. Iata un scurt material video despre acest subiect:

Adauga un comentariu

Trebuie sa te autentifici pentru a adauga un comentariu.