Cautare vocala pe Google

De curind, Google a introdus facilitatea de a face cautari vocale si in limba romana. Ce inseamna asta? Inseamna ca nu mai este absolut necesar sa tastezi in bara de cautare cuvintele cheie dupa care vrei sa gasesti anumite informatii. Trebuie sa faci un clic sau doua, rostesti la un microfon conectat la calculator cuvintele cheie si, automat, ti se va afisa lista cu rezultate.

De mentionat ca poti folosi un microfon obisnuit de calculator sau o camera web dotata cu microfon. Foarte important, cautarile vocale se pot face doar cu browserul Chrome.

Modalitatea de a face o cautare vocala e simpla. Faci clic pe simbolul de microfon care trebuie sa-ti apara in bara de cautare (exemplificare in filmulet). Este posibil ca browserul Chrome sa te intrebe daca ii permiti sa aibe acces la microfonul calculatorului tau. Este necesar sa-i dai acordul! Apoi rostesti cuvintele cheie care te intereseaza si … vei vedea imediat rezultatul.

Este de dorit sa pronunti cuvintele clar si raspicat. Nu exista o limita de cuvinte insa in momentul in care ai facut o pauza ceva mai lunga, Google iti proceseaza rapid comanda vocala. De retinut ca poti activa cautarea vocala si daca apesi simultan tastele Ctrl, Shift si Punct.

Aceasta facilitate este utila in situatii in care ai mainile ocupate sau cind iti este mai dificil sa tastezi, cum ar fi la bucatarie, de exemplu.

Pentru informatii suplimentare puteti accesa https://support.google.com/chrome/answer/1331723?hl=ro

Adauga un comentariu

Trebuie sa te autentifici pentru a adauga un comentariu.